Khamis, 12 Mei 2011

ROCK KEMBALI..

Sememangnya lagu-lagu genre Rock Jiwang,lentok dan sebagainya diterima Kembali dalam Persada seni Tanahair.Bermula Tahun 2009..lagu2 genre sebegini kembali diminati oleh golongan remaja.Sebagai Seorang Penyampai Radio aku dapat menilai antara lagu2 yang diterima oleh pendengar.Sebenarnya orang2 kita ni lemah lembut dan sebab itulah lagu2 yang lembut akan sentiasa terberkas dihati.Tapi sayang kini tiada komposer2 otai yang berani menerbitkan lagu2 genre sebegini..mungkin kerana kekangan idea ataupun permasaran tidak sama..
Antara Kumpulan Rock yang cukup diminati di era Rock Jiwang ialah Desire..Kumpulan yang berasal dari kelantan.Pernah Menjuarai Battle Of Rock Malaysia..Menghasilkan Empat buah album dengan lagu2 yang meletup..BIAS CINTA,MENANTI,PELANGI,OTAK ULAR,CAMPUR DARAB BAHAGI..dan lain2 nyer.Sempena dengan itu pada tahun 2011.Penyanyi yang lahir dari siri program realiti tv telah diumumkan sebagai vocalist kumpulan Desire iatu Shaq.

Sidang Media telah diadakan bertempat di Rebana Hotel Kota Bharu,Kelantan.Pada majlis tersebut dipedengarkan nyanyian SHAQ bersama Desire melalui lagu MENANTI dan PELANGI.
Berita Baik untuk Penggemar Rock dan Peminat kumpulan Desire..Kumpulan yang telah ditubuhkan 23 tahun yang lalu akan menghasilkan Album Terbaru berjudul Ular Vs Naga yang akan dilancarkan pada 11 November 2011.
Kepada Desire semoga akan terus berkarya..

Tiada ulasan:

KISAH AKU ANAK PENEROKA ( SIRI 6 )

PERNGORBANAN ABAH. ( Bahagian 1 ) Sememangnya seawalnya aku dengan abah tidak berapa mesra, mungkin aku tidak biasa dengannya.Apabila a...