Khamis, 30 Oktober 2014

GADIS PANTAI TIMUR

Terbaca dalam satu entri mengenai gadis-gadis di pantai timur, tapi tidak dipasti itu adalah kajian atau pendapat si penulis, antaranya :-DIKATAKAN Gadis dari Terengganu Dan Kelantan.
Gadis dari negeri-negeri ini adalah gadis yang sangat tradisional dan pemikiran sedikit primitif, akan menjadi isteri yang terbaik,pandai memasak dan mengemas rumah, Gadis dari negeri-negeri ini adalah "role model" isteri melayu, bekerja keras,menyayangi anak, pandai menghormati orang yang lebih tua, melayan kehendak suami melayani nafsu, fikiran yang simpel dan bertuah jika mereka adalah pasangan hidup.

Gadis Dari Pahang.
Sangat kreatif,suatu bakat yang jarang ditemui dari gadis lain namun mereka senang dipengaruhi oleh kawan dan tidak suka dikritik, boleh manjadi pendokong dan pembakar semangat yang terbaik, namun mereka harus ditunjuk jalan yang benar dalam perhubungan kerana mereka terlalu mudah diperdaya dan murah hati, kekadang mereka sayang orang yang salah, oleh demikian ramai diantara mereka senang dilukakan dan hati dipermain.Namun semua itu tidak melumpuhkan rasa kasih dan sayang mereka.


 

Tiada ulasan:

KISAH AKU ANAK PENEROKA ( SIRI 6 )

PERNGORBANAN ABAH. ( Bahagian 1 ) Sememangnya seawalnya aku dengan abah tidak berapa mesra, mungkin aku tidak biasa dengannya.Apabila a...