Jumaat, 10 Julai 2015

GURAU SENDA YANG MELAMPAU

Sekadar gurauan tahap poyo...
Seorang doktor Britain berkata: "Perubatan di Britain sangat maju kami pindahkan buah zakar seorang lelaki pada lelaki lain. Dalam masa 6 minggu lelaki itu boleh berjalan dan mencari kerja".

Doktor Jerman pula berkata:
"Itu takda apa2. Di Jerman kami ambil sebahagian otak seorang lelaki dan pindahkan pada lelaki lain. Dalam masa 4 minggu lelaki itu boleh berpikir dan mencari kerja".

Doktor Rusia pula berkata:
"Tuan2, kami ambil sebelah hati seseorang dan letak di dalam dada orang lain dan dalam masa 2 minggu dia boleh melintas jalan dengan berhati-hati dan pergi mencari kerja".

Doktor Korea pula berkata:
"Doktor2 semua itu teramat lah biasa, kami ambil keseluruhan akal seseorang dan pindah kepada orang lain dan dalam masa 1 hari dia boleh biarkan isterinya bershopping dan dia tidak bekerja".

Lalu Doktor Malaysia ketawa:
Kamu semua di belakang kami!
4 tahun yang lalu kami ambil seseorang yang tiada sebahagian otak, tiada sebelah hati, tiada buah zakar juga tiada keseluruhan akalnya and jadikan perdana menteri negara!
Kini seluruh negara mencari kerja!!!!

Tiada ulasan:

KISAH AKU ANAK PENEROKA ( SIRI 6 )

PERNGORBANAN ABAH. ( Bahagian 1 ) Sememangnya seawalnya aku dengan abah tidak berapa mesra, mungkin aku tidak biasa dengannya.Apabila a...