Isnin, 16 April 2012

SUSU IBU KASIH BAPA.

Adalah memalukan sekiranya kita sebagai seorang muslim yang sepatutnya tahu betapa besarnya fadhilat menyusukan anak yang dah sembilan bulan kita kandungi, tak bersungguh-sungguh dalam menjayakan penyusuan susu ibu. Sedangkan orang yang bukan Islam pun berusaha bersungguh-sungguh menyusukan bayi mereka kerana mereka sedar ada 1001 kebaikan kalau mereka menyusukan bayi mereka.

Kita boleh bagi 1001 alasan sekiranya gagal untuk menyusukan bayi kita. Hakikatnya kita yang lebih tahu sama ada kita benar-benar telah berusaha untuk menjayakannya atau sekadar melepaskan batuk di tangga. Tepuk dada tanya hati. 
Kasih sayang akan betul2 dirasai oleh anak2 yg menyusu... dibawah ini adalah contoh terbaik... lihat!!!! dan boleh ditiru jika bersesuaian dengan keadaan

Amacam!!!! sedap tak

1 ulasan:

haniza berkata...

terlalu banyak hikmah yg Allah SWT berikan pd kaum ibu ni,salah satunya inilah yg hanya DIA saja mengetahui 1001 kebaikan..manusia hanya tahu 1% aje.
xsilap saya DJ ni x suka minum susu kan?

KISAH AKU ANAK PENEROKA ( SIRI 6 )

PERNGORBANAN ABAH. ( Bahagian 1 ) Sememangnya seawalnya aku dengan abah tidak berapa mesra, mungkin aku tidak biasa dengannya.Apabila a...